Trauma verwerking.

 
Hoe ontstaat een trauma?

In de basis van een trauma liggen vaak onverwerkte emoties of levenservaringen.
Dit kunnen bewuste of onbewuste emoties/ervaringen zijn. 
Een trauma kan ontstaan op jonge leeftijd, het kan u onzeker maken, het kan een gevoel van angst oproepen of het kan u juist heel erg uit balans brengen. Belangrijk om te weten is, is dat er therapie bestaat om uw trauma aan te pakken en voor eens en altijd een plek te geven. Zodat u meer grip krijgt op uw leven, beter voor u zelf kan opkomen en het trauma achter u kunt laten.

Trauma's zijn heel persoonlijk en oncontroleerbaar.
Voor de één kan onzekerheid voortkomen uit bijvoorbeeld een slechte ervaring in een relatie, of dat men op jonge leeftijd vaak is gepest door ouders, klasgenoten, vriendjes u kunt het zo gek niet bedenken (ofwel psychisch/lichamelijk geweld).

Het herkennen van een trauma:
Voor de één kan nachtmerries, slecht slapen of gedachten uit het verleden een signaal zijn dat er onverwerkte emoties (angsten, agressie, depressieve klachten) in uw  '' systeem '' zitten.

Voor de ander kan ''koopgedrag''  het overmatig gaan eten, nuttigen van alcohol,drugs, sigaretten of koopverslaving een sterk signaal zijn dat er onvrede zit in uw '' systeem '' maar dat u niet weet hoe u dit anders kan aanpakken om meer rust te ervaren.

In mijn praktijk werken we met diverse therapievormen om de kern van de problematiek aan te pakken. 
Daarvoor is het belangrijk dat u er zelf klaar voor bent, wanneer dat moment is? Dat is persoonlijk en niet meetbaar, dat is een gevoel iets in uzelf wat zegt  '' en nu ben ik er klaar voor '' ..

 

Weet dat er binnen de praktijk op een respectvolle manier wordt omgegaan met de problematiek en dat niets te gek is, wat uw trauma of uiting daarvan ook mag zijn weet dat u altijd serieus genomen wordt.